Very contemporary Meeting Day bij De Domijnen

Foto:

Tien Euregionale hedendaagse kunstinstellingen, die lid zijn van het Very Contemporary netwerk, presenteren zich op zaterdag 30 november in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen en Ligne in Sittard.

De instellingen laten door middel van performances, lezingen, workshops, installaties en artist talks zien welke variëteit en rijkdom aan hedendaagse kunst in de Euregio Maas-Rijn aanwezig is.

Very Contemporary

Very Contemporary is een netwerk van hedendaagse kunstinstellingen in de Euregio Maas-Rijn. De partners van Very Contemporary zijn met elkaar verbonden via de taal van de hedendaagse kunst. Het grensgebied van Nederland, België en Duitsland is hun oefenterrein. Binnen een straal van 100 km biedt het netwerk een breed scala aan tentoonstellingen en evenementen, waarvan er veel op één dag kunnen worden bezocht. De locaties hebben elk een zeer individuele benadering en presenteren kunst op een aantrekkelijke manier.

Partners

Het Very Contemporary netwerk bestaat uit: Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen (Sittard, NL), Bureau Europa (Maastricht, NL), SCHUNCK (Heerlen, NL), IKOB – Museum für Zeitgenössische Kunst (Eupen, BE), CIAP (Hasselt, BE), Space Collection (Luik, BE), La Châtaigneraie – Centre wallon d’art contemporain (Flemalle, BE), NAK Neuer Aachener Kunstverein (Aken, DLD), Ludwig Forum für Internationale Kunst Aachen (Aken, DLD), Kunsthaus NRW Kornelimünster (Kornelimünster, DLD) en Leopold-Hoesch-Museum (Düren, DLD).

Meeting Day

Tijdens de Meeting Day in Sittard presenteren de Very Contemporary partners zich met een activiteit. De activiteiten lopen uiteen van performances tot lezingen en van workshops tot presentaties. Deelname aan alle activiteiten is gratis en ook het Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen is tijdens de Meeting Day gratis toegankelijk.

Programma

  • 13:00-16:00 uur – doorlopend: Very ContemporaryPresentatie WONDERTOURS
    Tussen diverse locaties van de partners van het Very Contemporary netwerk zijn kunstzinnige, toeristische fietsroutes ontwikkeld. Deze WONDERTOURS worden tijdens de Meeting Day aan het publiek gepresenteerd.
  • 13:00-14:00 uur: Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
    Rondleiding door de tentoonstelling van Joseph Sassoon Semah
  • 13:00-13:45 uur: Leopold-Hoesch-Museum
    Artist talk door kunstenaar Stephen Wilks en directrice van het Leopold-Hoesch Museum, Anja Dorn
  • 13:30-15:00 uur – doorlopend: Ludwig Forum für Internationale Kunst Aachen
    Stopmotion/Animatie workshop Meet the Beetles
  • 13:50-14:05 uur: Kunsthaus NRW Kornelimünster
    Artist talk Oliver Kunkel
  • 14:15-14:35 uur: Space Collection
    Performance van Cléo Totti
  • 14:35-16:00 uur: Bureau Europa
    Workshop / Lezing: Mapping the Region
  • 15:00-15:30 uur: CIAP
    Lezing over het CIAP en FLACC samen op de C-mine site
  • 15:35-16:00 uur: IKOB – Museum für Zeitgenössische Kunst
    Artist talk door kunstenares Johna Hansen en directeur van het IKOB, Frank-Thorsten Moll.

Very Contemporary Meeting Day
30 november 2019 van 13:00-16:00 uur
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen en hal Ligne
Ligne 5, Sittard
Gratis toegang

Cookieinstellingen