Drumband Aurora eert oorlogsverleden van Grevenbicht

Foto: Koninklijke harmonie Aurora

De drumband van de Koninklijke Harmonie Aurora, die sinds medio augustus onder leiding staat van Timothy Geilen, geeft aanstaande zondag een concert met als thema ‘We will remember them’.

Als je in Grevenbicht vraagt naar de oorlog komen altijd een hoop verhalen naar boven, die iedere Beegtenaer wel kent. De drumband heeft deze verhalen en het oorlogsverleden van Grevenbicht verwerkt in een themaconcert.

Zo worden er werken gespeeld ter ere van de bemanning van de bij Grevenbicht gecrashte Vickers Wellington en heeft de bevrijding van Beeg een rol. Ook het trieste verhaal van de familie Croonenberg wordt muzikaal verteld.

Het complete concert wordt door middel van verhalen en getuigenissen aan elkaar gepraat door Roy Jacobs, geen onbekende in Grevenbicht. Roy is verzamelaar van een grote collectie oorlogsobjecten die een link hebben met onze regio. Een groot deel van zijn verzameling heeft hij tentoongesteld in het gebouw van de oude ‘Watermolen’, dat dienst doet als streekmuseum Maaskant ’44. Objecten en beelden uit zijn verzameling worden gebruikt ter aankleding van de zaal en zetten en het concert zo meer kracht bij.

Slagwerk heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld en is tegenwoordig veel méér dan enkel wat trommels en bekkens. Met melodisch slagwerk kan nu een heel breed scala aan muziek worden gespeeld. Het concert, waaraan ook blaasmuzikanten meewerken, is dan ook het beluisteren meer dan waard.

Zo is de drumband een samenwerking aangegaan met ‘eigen’ saxofonist Sjors Hendriks en met euphoniumspeler Natalie Penders uit Urmond. De drumband neemt zo een begeleidende rol aan ten opzichte van de solisten, die zo zeer intiem en ingetogen de verhalen kunnen verklanken.

Dit gratis toegankelijke concert vindt plaats op zondag 1 december aanstaande in de zaal van Eetcafé Aurora in Grevenbicht. De zaal is open vanaf 18:00 uur, het concert begint om 19:00 uur.

Zelfs het betreden van de zaal aankomende zondag krijgt een speciaal tintje. Zoals het de drumband van Aurora kenmerkt zal het een mooi en onvergetelijk concert worden! Laat uzelf verrassen en ontroeren!

poster Aurora

Cookieinstellingen