Grosse Nómmerzitting Auw Prinse al bijna uitverkocht

Foto: Auw Prinse Zitterd

Dit jaar verzorgen de Auw Prinse Zitterd voor het eerst in hun 57-jarig bestaan een eigen zitting.

De zitting ‘Ouch ich waar èns prins carnaval’ vindt op 25 januari plaats in het Forum aan de Engelenkampstraat in Sittard. Dit evenement, waaraan door diverse artiesten medewerking wordt verleend, draait om de Grosse Nómmer, de ludieke act waarmee de Auw Prinse de hoogheid van vorig seizoen – ditmaal is dat Rob Goossens – inlijven in hun club.

Tot dit jaar maakte de Grosse Nómmer steevast deel uit van de installatiezitting, waarin stadscarnavalsvereniging De Marotte de nieuwe stadsprins in zijn eervolle ambt installeert. Voordat dat kan gebeuren moet natuurlijk eerst de prins van het vorig seizoen worden ‘geplök’, wat wil zeggen dat vorst Marot hem de veren, prinsensteek, scepter en andere versierselen ontneemt. Vervolgens was het aan de Auw Prinse om hun jaarlijkse Grosse Nómmer op te voeren en de verse ex-stadsprins in hun club op te nemen. De installatiezitting van De Marotte vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 januari in schouwburg De Domijnen.

Dit jaar hebben de Auw Prinse Zitterd om moverende redenen besloten om de Grosse Nómmer niet langer deel te laten uitmaken van de installatiezitting van De Marotte, maar deze – een week na de installatiezitting van De Marotte – te brengen tijdens een in eigen regie in het Forum georganiseerde zitting.

Om 11:11 uur ging vanochtend de kaartverkoop voor deze bijzondere zitting van start en nog voor 12:00 uur waren de zaaltickets al uitverkocht. Alleen voor het balkon van het Forum zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

De Auw Prinse mogen tijdens hun eerste zitting op 25 januari aanstaande dus meteen rekenen op een volle bak!

Cookieinstellingen