Rodrigo Amado & Dirk Serries en Martina Verhoeven in Pitboel

Foto: Pitboel Theater

Op vrijdag 6 december kunt u in het Pitboel Theater in Sittard genieten van jazz en experimentele muziek van Rodrigo Amado, Dirk Serries en Martina Verhoeven.

Op 28 augustus 2018 kwamen de toonaangevende Portugese saxofonist Rodrigo Amado en veteraan experimentalist Dirk Serries voor de allereerste keer samen voor een duoconcert en dit magisch moment vond plaats bij Jazzblazzt! Dit concert is nu door Colin Webster’s Raw Tonk Records uitgebracht op gelimiteerde cassette. Ter gelegenheid van deze release doen ze een aantal duoconcerten.

Guy Peters schreef “Amado’s muziek situeert zich grotendeels in de freejazz van de smeulende en soulvolle soort. De tenorsaxofonist staat met één been in de traditie, waarvan de sporen voelbaar blijven binnen zijn projecten, ook al duiken die vaak diep in de vrije improvisatie. En dat is heel wat anders dan bij Serries, die een verleden heeft in de industrial, noise en ambient. De ene heeft dus wortels in de zwarte muziek, aangevuld met een zuiderse sensibiliteit. De andere komt uit een wereld van abstractie, met een meer afstandelijke sound. mooi voorbeeld van hoe de vrije improvisatie steeds opnieuw aangegrepen kan worden voor verdere exploratie. Hoorden we Amado tijdens het Summer Bummer Festival in de weer als leider-deelnemer in een democratisch trio dat koos voor een vurig en passioneel geluid, dan vond hij in Serries een partner die hem noopte tot een meer ingetogen, maar even uitdagende invalshoek. Voor Serries een buitenkans om eens met een ander type saxofonist te spelen dan hij gewoon is, voor Amado een gelijkaardige uitdaging en een manier om zijn band met collega’s uit deze contreien verder te versterken.”

Martina Verhoeven is fotografe bekend voor haar abstracte organische fotografie waarin ze zich al meer dan 15 jaar verdiept maar eveneens voor haar albumhoezen. Als muzikante heeft ze zich over de jaren heen gefocust op de elektrische bas met 3 Seconds Of Air en op de contrabas in meerdere groepformaties met onder andere Colin Webster, John Dikeman en Andrew Lisle. Martina blijkt ook haar eigen grenzen te verleggen door zich nu te focussen op de piano. Recentelijk bracht het Italiaanse Silentes haar eerste fotoboek/solo piano album, ‘Gratitude’, uit. Voor dit concert speelt ze contrabas.

Meer informatie op www.pitboeltheater.nl.

Vrijdag 6 december 2019
Pitboel Theater Sittard
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 15 euro
Genre: Jazz/Experimenteel

Reacties