Caviaopvang ’t Kuufke ving opnieuw een ‘kudde’ cavia’s op

Foto: 't Kuufke

Twee jaar geleden ving caviaopvang ’t Kuufke in Limbricht al eens 135 cavia’s in één keer op. De zwaar verwaarloosde diertjes waren afkomstig uit het zuiden van Frankrijk.

Vorige week kwam er opnieuw een kleine ‘kudde’ cavia’s binnen bij de opvang. Ditmaal afkomstig van iemand uit Noord-Limburg, wiens caviapopulatie nogal uit de hand begon te lopen. De dieren waren wel wat vervuild, maar verkeerden in redelijke conditie.

De 74 cavia’s – 48 vrouwtjes (waarvan de geslachtsrijpe mogelijk allemaal zwanger) en 26 mannetjes – werden verzorgd en allemaal in aparte hokken geplaatst met schoon hooi, groente, water en droog voer. De dieren worden allemaal herplaatst. De mannetjes moeten allemaal worden gecastreerd en dat betekent een flinke kostenpost voor ’t Kuufke, dat daarom een tikkie-actie heeft opgezet. Ga daarvoor naar de Facebookpagina van ’t Kuufke. Overmaken naar de bank kan ook via NL13INGB0005406566 (Bic: INGBNL2A).

Wil je een cavia in huis halen? Kijk dan eerst eens bij ’t Kuufke. Daar kun je overigens ook terecht voor de vakantie-opvang van je cavia(‘s) en voor een scheer- of knipbeurt van je cavia. ’t Kuufke vangt ook ratten, hamsters en konijnen op.

Reacties