Sittard-Geleen economische sterkste gemeente van Limburg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen is op economisch gebied de sterkste gemeente van Limburg. Dat blijkt uit het rapport Economische Toplocaties 2019 van Bureau Louter in Delft.

In dat onderzoek worden de economische prestaties van gemeenten en regio’s in Nederland in kaart gebracht.

Sittard-Geleen staat landelijk op de 30e plaats (van de 351 gemeenten) en is daarmee economisch gezien de best presterende gemeente van Limburg, vóór Roermond (37e) en Venlo (40e).

De economische prestaties zijn afgemeten aan het aantal arbeidsplaatsen, de toegevoegde waarde (de omzet minus de inkoop van goederen en diensten) en het aantal startende bedrijven, steeds met een onderscheid naar economische sectoren.

“De uitkomst van dit onderzoek bevestigt dat Sittard-Geleen de motor is van de Limburgse economie,” zegt de wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen. Uiteraard spelen Chemelot en VDL Nedcar een belangrijke rol, maar ook het midden- en kleinbedrijf is in Sittard-Geleen een belangrijke factor.

Dat blijkt overigens ook uit een ranglijst gemaakt van de sterkste MKB-gemeenten, eveneens van Bureau Louter. Daarin is Sittard-Geleen de vijfde gemeente van Limburg (114e landelijk gezien).

Reacties