Sittards gamebedrijf wil naar China

Foto:

Het Sittardse bedrijf Gamestate wil China veroveren. Dat heeft directeur Roel Veltmeijer gezegd.

Veltmeijer deed zijn uitspraken in de podcast C-Level van ondernemer Tom Jessen.

Kans

De mogelijkheid voor Gamestate ontstaat doordat Center Parcs de Chinese markt betreedt.

“Wij zijn de business partner van Center Parcs in Europa”, zegt Veltmeijer in de podcast. “Ze hebben ons gevraagd om mee te gaan naar China.” Veltmeijer is enthousiast over de kans. “Aan de ene kant hebben we nog heel veel werk in Europa te doen. Maar aan de andere kant is dit de kans om de Chinese markt te veroveren. En dat kunnen we samen doen met een succesvolle, grote partij als Center Parcs. Dat is een kans die je eigenlijk niet mag missen.”

Europa

Gamestate heeft Arcadehallen door heel Europa. Na Kerkrade, Utrecht en Rotterdam opende het bedrijf vorige maand – na lang juridisch getouwtrek met de gemeente – een vestiging in Amsterdam bij de Arena. Ook in Berlijn opent het bedrijf binnenkort zijn deuren.

In de podcast vertelt Veltmeijer verder dat het niet veel had gescheeld of hij was vertrokken bij het familiebedrijf. “Ik wilde het concept van Gamestate uitrollen in Kerkrade. Maar daar geloofde mijn vader eerst niet zo in.”

Financieel directeur bij de Veltmeijer Group is de eveneens uit Sittard afkomstige Ralph Schaeken.

PodcastC-Level - Tom Jessen

C-Level is een podcast van ondernemer Tom Jessen. In de podcast praat hij met directeuren van vooraanstaande bedrijven. De podcast kwam mede tot stand door medewerking van grafisch ontwerpburo Studio Marq.

De podcast is te beluisteren via onderstaande platforms:

Cookieinstellingen