Kans op eerste winterstorm

Foto: SGN

Het kan flink waaien deze week met een piek op donderdagavond en vrijdag. Dan is er kans op de eerste officiële winterstorm, meldt Weeronline, met windkracht 9.

In de kustgebieden kunnen zware windstoten van 100 kilometer per uur voorkomen. Vooral chauffeurs met een aanhanger of lege vrachtwagen moeten daar rekening mee houden.

Maandag draait de wind naar het noordwesten en neemt flink in kracht toe. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot stormachtig, windkracht 6 tot 8. In de kustprovincies komen windstoten voor tot 75 kilometer per uur en aan zee tot 80 kilometer per uur. In Zeeland worden zware windstoten van 90 tot lokaal 100 kilometer per uur verwacht.

Maandagavond neemt de noordwestenwind weer flink in kracht af. In de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend draait de wind naar het zuidwesten en is het rustig weer. Dinsdagmiddag wordt de wind zuidelijk en neemt flink in kracht toe. In de kustgebieden komen dan weer windstoten voor. Dinsdagavond zijn opnieuw zware windstoten mogelijk en dan vooral in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden. De windstoten kunnen pieken richting 90 kilometer per uur. Woensdag wordt een rustige dag.

Cookieinstellingen