RKC Waalwijk tegenstander in belangrijke thuiswedstrijd Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Als je knokt om lijfsbehoud in de eredivisie is elk thuisduel, zeker tegen een lager geklasseerde tegenstander, van het grootste belang.

Fortuna Sittard bleef de laatste zeven thuiswedstrijden – waaronder één bekerwedstrijd – ongeslagen. Tegen Sparta werd gelijkgespeeld, de daarop volgende zes thuisduels werden allemaal gewonnen. Daarbij werd onder meer Feyenoord aan de zegekar gebonden.

RKC Waalwijk is de tegenstander van vanavond. De Waalwijkers mogen dan wel de hekkensluiter van de eredivisie zijn, maar de ploeg van trainer Fred Grim speelt desondanks verzorgd voetbal. Of het verzorgd is of niet is een vraag die in Sittard minder speelt: daar gaat het eerst om de punten, een goede verzorging is van later zorg.

Fortuna Sittard staat op de 14e plek van de ranglijst en heeft met 15 punten er 7 meer dan RKC. Om uit de gevarenzone te blijven moét Fortuna Sittard de thuiswedstrijd vanavond winnen. Gezien de goede reeks resultaten in thuiswedstrijden moet dat mogelijk zijn, mits er fel en met volle inzet en concentratie wordt gespeeld. RKC zal zich niet zomaar gewonnen geven, want de gasten kunnen bij winst – mocht ADO Den Haag vanavond verliezen – de kloof met de nummer voorlaatst verkleinen naar één punt.

Coach Sjors Ultee kan beschikken over een volledig fitte selectie. Daarnaast is aanvaller Amadou Ciss terug van een schorsing. De opstelling van Fortuna Sittard ziet er vanavond naar verwachting als volgt uit: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damascan.

De laatste competitiewedstrijd van 2019 in eigen huis begint om 19:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen