Intocht van de Kerstman in Sittard markeert start Wèntjerdruim

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ho-ho-ho! Santa komt naar Sittard! Hij komt aan op woensdag 18 december en dat is precies op de dag dat Wèntjerdruim van start gaat!

Om 14:00 uur vertrekt de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf vanaf het station in Sittard richting Markt. In een betoverende parade vervolgen ze hun route samen met vele winterse figuren en alle aanwezige kids richting Markt.

Daarna neemt hij zijn intrek in het Huis van de Kerstman, waar hij van 18 tot en met 23 december in zal verblijven. Net zoals vorig jaar dient het Gruizenkerkje als het knusse Huis van de Kerstman, waar je kunt meedoen aan tal van gratis activiteiten!

Huis van de Kerstman

Na het grote succes van vorig jaar zullen de Kerstman en zijn vriendelijke Kerstelf van 18 tot en met 23 december verblijven in Sittard. Hij zit lekker warm en knus in zijn tijdelijke huis, het Gruizenkerkje (Gruizenstraat 3, Sittard). Kinderen kunnen hier gratis de kerstman bezoeken, met hem op de foto en even een praatje maken. Het Huis van de Kerstman is meer dan dat, het is een sprookjesachtig huis waar kids spellen kunnen spelen, winterse knutselwerken maken en kerstwensen mogen schrijven. Eén van de ingezonden kerstwensen zal zelfs werkelijkheid worden. Het Huis van de Kerstman is iedere dag open van 13:00-17:00 uur.

Wèntjerdruim

De komst van de Kerstman is niet het enige wat er gedurende de kerstperiode staat te gebeuren in Sittard. Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de historische binnenstad van Sittard omgetoverd tot een winterse droomwereld: Wèntjerdruim. Van 18 december tot en met 5 januari worden diverse winterse activiteiten georganiseerd die zorgen voor een ware kerstervaring. Zo staat er drie weken lang een gigantische levende kerststal met veel bijzondere dieren, is er een overdekte schaatsbaan, kerstcircus en loopt er feestelijk straattheater door de binnenstad. Het winterevenement wordt afgesloten met de viering van de Drie Koningen. Bekijk het volledige Wèntjerdruim programma!

Kerstshoppen

Tijdens de decembermaand in Sittard zijn er extra koopmomenten ingericht. Hieronder vind je daarvan een overzicht. Veel kerstshopplezier gewenst!

  • Kerstkoopavond: donderdag 19 december: 10:00-21:00 uur
  • Koopzondag: zondag 22 december: 12:00-17:00 uur
  • Kerstkoopavond: maandag 23 december: 10:00-21:00 uur
  • Kerstavond: dinsdag 24 december: 10:00-16:00 uur
  • Eerste Kerstdag: woensdag 25 december: Gesloten
  • Tweede Kerstdag: donderdag 26 december: Gesloten
  • Koopzondag: zondag 29 december: 12:00-17:00 uur
  • Oudejaarsavond: dinsdag 31 december: 10:00-16:00 uur
Cookieinstellingen