Inschrijving 57e Kennedymars opent op 1 januari om 00:00 uur

2016 - in afwachting van de start
2016 - in afwachting van de start
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met ingang van nieuwsjaarsdag 00:00 uur is de inschrijving voor de Kennedymars 2020 geopend. In 2020 vindt de Kennedymars plaats op zaterdag 11 april.

De Kennedymars van Sittard is de oudste Kennedymars van Nederland. Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. Tachtig kilometer wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! En dat alleen omdat president John F. Kennedy zich laatdunkend had uitgelaten over de fysieke conditie van de Amerikaanse bevolking.

De Kennedymars Sittard wordt ieder jaar gelopen op de zaterdag voor Pasen en start en finisht op de sfeervolle Markt in Sittard.

In de hele historie van de Sittardse Kennedymars werd het evenement één keer afgelast. Dat was in 2001 ten gevolge van de mond- en klauwzeeruitbraak.

De inschrijving voor deze 80 kilometer lange dagmars is open vanaf het begin van het nieuwe jaar. Op 1 januari kun je je dus vanaf 00:00 uur meteen inschrijven via www.kennedymars.org/inschrijven-betalen. Durf jij het aan?

Naast de Kennedymars kan er ook worden ingeschreven voor de Mini-mars (10 kilometer) en de Swentiboldmars (40 kilometer).

Cookieinstellingen