Traantjes bij afscheid van Corina en Jan van Kafee De Kup

Foto: SGN

Afgelopen nacht poetsten Corina en Jan van Daal-Huiveneers voor de laatste keer de plaat in hun gezellige Kafee De Kup op de Limbrichterstraat in Sittard.

Familie, vrienden en bekenden, burgemeester Sjraar Cox en eega, de op zijn laatste benen als stadsprins lopende Rob I van Sittard vergezeld door zijn Bielemèn, de raad van elf en de prins van de Foetelaers van Nieuwstadt, een vertegenwoordiger van de Brand Bierbrouwerij, het Limburgs Toneel, het Convent van Neit Prinse, Sjtadskapel ’t Trumke & ’t Tröötje en een heleboel andere clubs, verenigingen, relaties en tal van particulieren: ze kwamen zaterdagavond allemaal afscheid nemen van Corina en Jan als kasteleins van De Kup.

afscheid van Kafee De Kup
… Jan en Corina luisteren naar de korte toespraak van burgemeester Sjraar Cox …

Voor beiden kwam zaterdag na bijna 33 jaar – op 20 februari 1987 namen ze het café over van Gerard en Kitty Kuppen – een einde aan het horecabestaan. Veel van de mensen die het stel de hand kwamen drukken om hen te bedanken voor de geboden gastvrijheid en gezelligheid waren 33 jaar geleden al klant. En toen om 00:30 uur het laatste pilsje was getapt beklommen Corina en Jan de toog en werd de avond met Edward Elgar’s Pomp and Circumstance (bekend van The Night of the Proms) in stijl afgesloten. Velen hielden het daarbij niet droog. Bij de vaste klanten zal bij het afscheid ongetwijfeld een licht verweesd gevoel de kop hebben opgestoken.

Kuppen en Van Daal
De tijd vliegt: bijna 33 jaar geleden droegen Gerard en Kitty Kuppen de sleutel van het café over aan Corina en Jan

Kafee De Kup is vanaf woensdag 15 januari overigens weer gewoon open, want vanaf dan is het poetsen van de plaat voorbehouden aan May en Arno Limpens-Cremers en hun dochter Luna.

afscheid van Kafee De Kup

Cookieinstellingen