Nieuwjaarsconcert Kamerorkest Locatelli in Salviuskerkje Limbricht

Foto: Kamerorkest Locatelli

Op zondag 2 februari om 15:00 uur geeft Kamerorkest Locatelli onder leiding van Ingrid Holleman haar Nieuwjaarsconcert 2020 in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Op het programma staan:

  • Rossini – Ouverture Barbier van Sevilla
  • Quantz – Fluitconcert G major QV 5:174
  • Jeroen Veerman – Locatango; Vivaldi – Concert voor 4 violen en orkest
  • Larry Henley en Jeff Silbar – The Wind beneath my Wings
  • Hendrik Andriessen – Variaties en Fuga op een thema van Johann Kuhnau
  • Johann Strauss – Kaiserwalzer

Dit Nieuwjaarsconcert wordt opgedragen aan de nagedachtenis van dirigent Ernest Frissen. Ernest kwam eind december 2018 onverwacht te overlijden.

Een van de programmaonderdelen van dit concert is de Locatango, door Jeroen Veerman gecomponeerd met in het achterhoofd de liefde van Ernest voor de muziek van Astor Piazzolla en met als solisten Britta Menzel en Jeroen Veerman. Ernest was ook de leider van het salonorkest Da Capo en de zwierigheid waarmee hij aan dat orkest leiding gaf, vertaalde hij bij Locatelli in een wals die zo eigen is aan bijna ieder Nieuwjaarsconcert.

Een andere liefde van Ernest was de barokmuziek. Haast bij ieder concert lag er een werk van Vivaldi op de pupiter. En dat is ook nu het geval. Ernest zou vol overgave meegedaan hebben in het Concert voor vier violen en orkest. Graag had hij gestaan naast Britta, een van zijn voormalige leerlingen, naast Berit, de moeder van Britta en Jeroen die voor deze gelegenheid de altviool inruilt voor een viool.

Kamerorkest Locatelli is zeer blij met de komst van dirigente Ingrid Holleman, die tijdens dit concert ook de vierde vioolpartij voor haar rekening neemt. Zij zet de liefde van Ernest voor de muziek voor strijkers voort en bouwt die verder uit. Ingrid biedt ook haar zussen Pamela en Marjon de gelegenheid met Locatelli op te treden. Dit jaar met Pamela als fluitsoliste en komend jaar waarschijnlijk met Marion als pianiste. Zo leert u ook het volledige PIM Trio kennen: Pamela, Ingrid en Marion!

Entree: 10 euro; kinderen gratis
Reserveren: [email protected]
Info: locatelliweb.nl
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht;
Website: www.salviuskerkje.nl

Reacties