Thierry Dirkx geïnstalleerd als 89e stadsprins van Sittard

<em>Eerste toespraak van de vers geïnstalleerde stadsprins Thierry I</em>
Eerste toespraak van de vers geïnstalleerde stadsprins Thierry I
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagavond werd tijdens een gezellige carnavalszitting op het podium van schouwburg De Domijnen Thierry Dirkx door Vorst Jan I van de Marotte geïnstalleerd als stadsprins Thierry I van Sittard.

Dat gebeurde niet eerder dan nadat eerst twee andere belangrijke protocollaire momenten waren afgehandeld. Zo werd de heer Jacques  Pfennings op grond van zijn vele verdiensten voor Sittard en de Sittardse carnaval benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey, de 149e in de historie van de Marotte.

En vervolgens was het rap gedaan met het prinsschap van Rob I. Na te zijn ‘geplök’ door Vorst Jan I – alle tekenen van zijn prinselijke waardigheid werden hem ontnomen – gaat hij weer als Rob Goossens door het leven. De Auw Prinse nemen hem volgende week op in hun gelederen.

Vanmiddag recipieert prins Thierry I vanaf 13:11 uur in het Forum Theater aan de Engelenkampstraat in Sittard. De receptie wordt hem aangeboden door de Senaat. U bent allen van harte welkom om de nieuwe hoogheid te feliciteren met zijn prinsschap.

Cookieinstellingen