Vrienden van de Schwienswei beloond met Elisabeth Strouven-prijs

Vrienden van de Schwienswei
Vrienden van de Schwienswei
Foto: F. Mostard

De Vrienden van de Schwienswei in Sittard hebben de Elisabeth Strouven-prijs van 1000 euro gewonnen voor hun initiatief, waarmee zij onderhoud plegen aan dit natuurgebied aan de oostelijke rand van Sittard.

Het Elisabeth Strouven Fonds verleent hulp en bijstand en draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken. Als vermogensfonds realiseren wij onze missie door financieel bij te dragen aan projecten van organisaties en instellingen die actief zijn in de sociaal-maatschappelijke en culturele sector en in natuurbehoud, natuurbeheer en -ontwikkeling. Dat doen we met behulp van de revenuen die voortvloeien uit het vermogen van de stichting. Mede hierdoor kunnen initiatieven tot bloei komen en bijdragen aan een goed functionerende, leefbare samenleving. Zo valt te lezen op de website van het fonds.

Eerder ontvingen de Vrienden van de Schwienswei ook al 1000 euro van Kern met Pit voor hun insecten/bijenproject op de Schwienswei. Kern met Pit ondersteunt buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren.

De Vrienden van de Schwienswei houden zich onder andere bezig met het onderhoud van paden en afrasteringen, natuurbeheer en organiseren diverse themawandelingen.

Cookieinstellingen