Eerste Grosse Nómmerzitting: awwerwetse vastelaovesaovend

Foto: © Marion Willemsen

De Auw Prinse van Sittard lijfden zaterdagavond in het Forum ex-prins Rob Goossens in hun gelederen in middels een kolderieke Grosse Nómmer.

Het was de eerste keer dat de Auw Prinse een eigen zitting organiseerden. Dat het publiek er hoge verwachtingen van had bleek al snel na de start van de kaartverkoop: binnen een half uur na de start van de online-kaartverkoop waren alle zaal- en alle balkonkaarten stijf uitverkocht.

Op verzoek van de Auw Prinse kwamen veel bezoekers enigszins verkleed naar het Forum. Ruim voordat de voorstelling begon vormde zich een lange rij carnavalisten voor de deuren van het Forum om toch maar verzekerd te zijn van de beste plekken. Er waren behalve voor het College van B&W en de familie van ex-prins Rob namelijk geen gereserveerde plaatsen.

De avond werd geopend door Baroesjko met een aantal Sittardse en Limburgse liedjes en zo werd de zaal langzaam opgewarmd voor de Grosse Nómmer. Die werd aan elkaar gepraat door burgemeester Sjraar Cox (Franco Kamps) en deken Van Rens (Peet van Erp). Zij ‘sjèlden Rob d’n hoerae’ over zijn bewogen prinsenjaar en daarbij passeerden allerlei zaken de revue, variërend van politiek gekrakeel tot vastelaovesgevreigel en via voetbal en het aankomende afscheid van burgemeester Sjraar Cox tot een omhoogkruipende haargrens. En waar normaliter Vorst Marot naast een vers geplukte prins zit was dat ditmaal – tot grote waardering van het publiek – Sjra Derrez, de man die zich al 37 jaar(!) lang als vaste begeleider ontfermt over en dus alles weet van het wel en wee van de regerende hoogheid.

De teksten van de Grosse Nómmer waren zoals altijd humoristisch kritisch en een enkele keer vlijmscherp – of bot, het is maar hoe je het bekijkt.

Na een dankwoord van de nieuwe Auw Prins Rob Goossens zorgden de Roepoepers uit Grevenbicht voor een swingende afsluiting van de zitting. Maar ook tijdens de nazit ging het er nog stevig muzikaal aan toe met optredens van Trööt in de Gööt en de Philharmoniker. Er werd nog lang gefeest in het Forum.

Grosse Nómmerzitting 2020
Foto: © Marion Willemsen
Cookieinstellingen