Lezing: Risicofactoren voor kindermishandeling

Foto: De Domijnen

De laatste jaren is in Nederland sterk ingezet op het melden van kindermishandeling bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

De laatste jaren is in Nederland sterk ingezet op het melden van kindermishandeling bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Lezing door Prof. dr. Corine de Ruiter bij De Domijnen

Maar wat er met die melding gebeurt is nog veel belangrijker. In de lezing op dinsdag 4 februari (20:00 uur) in Filmhuis De Domijnen worden door Prof. Dr. Corine de Ruiter evidence-based methoden gepresenteerd voor het terugdringen van kindermishandeling.

Lichamelijke mishandeling met fysieke sporen is slechts het topje van de ijsberg bij kindermishandeling. Emotionele mishandeling komt meer voor en heeft minstens zulke ingrijpende gevolgen.

Psychische problemen van de ouders zijn de belangrijkste risicofactoren voor alle vormen van kindermishandeling. Effectieve preventie betekent dus oog hebben voor de kwetsbaarheid van ouders.

Prof. dr. Corine de Ruiter is Hoogleraar forensische psychologie aan Universiteit Maastricht.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing vindt plaats op 4 februari in Filmhuis De Domijnen en start om 20:00 uur. Deelname bedraagt 7,50 euro. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree 5 euro. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Cookieinstellingen