Uitreiking PGH-medaille en Prinsenbal Sjoutvotte

Foto: VV De Sjoutvotte

Jaarlijks reikt VV de Sjoutvotte van Geleen-Zuid/De Kluis zijn hoogste onderscheiding uit, de Piet Giesberts Herinneringsmedaille.

Piet Gieberts HerinneringsmedailleDeze komt toe aan een vereniging, instelling of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Limburg en/of Geleen in het bijzonder.

Dit seizoen is de medaille voor Heemkundevereniging Geleen. De vereniging vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum en zet zich op een zeer verdienstelijke wijze in voor het behoud van het (cultureel) erfgoed van Geleen. De Sjoutvotte zijn dan ook van mening dat de Heemkundevereniging Geleen een meer dan gepaste nieuwe drager is van de hoogste onderscheiding die de vereniging kent.

De medaille en bijbehorende oorkonde zullen feestelijk worden uitgereikt op vrijdag 31 januari 2020. De ceremonie start om 20:11 uur in de Biesenhof in Geleen. Na afloop van de ceremonie (rond 21:30 uur) start volgens traditie het Prinsenbal dat opgeluisterd zal worden door DJ Kevvie.

De entree voor deze feestelijke avond, waarbij de Sjoutvotte zich weer van hun beste kant zullen laten zien, is gratis en u bent allen van harte welkom.

Cookieinstellingen