Vastelaoveshart voor Miriam Bartels uit Limbricht

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Sanderbout het Vastelaoveshart 2020 uitgereikt aan Miriam Bartels uit Limbricht.

’t Vastelaoveshart is een onderscheiding die de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toekent aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze stad.

Miriam Bartels is al geruime tijd vrijwilliger bij C.V. De Perganaze, de carnavalsvereniging van mensen met een beperking. Deze vereniging viert dit jaar het 1 x 11-jarig jubileum en is opgericht door Stichting Pergamijn. Samen met andere vrijwilligers begeleidt Miriam Bartels de Raad van Elf op allerlei manieren tijdens de eigen prinsenzitting, receptie en andere activiteiten, maar ook daarbuiten. Ze staat de Raad van Elf van De Perganaze verder bij tijdens hun bezoek aan de andere carnavalszittingen en recepties van andere carnavalsverenigingen.

De Limbrichtse maakt ook deel uit van de zanggroep ‘Koep Marie’ uit Limbricht en is een stuwende kracht achter ‘Zaate Hermenie De Sjwaegele bend’. Zelfs in India kennen ze Miriam Bartels. Daar zet ze zich op bijzondere wijze in voor de kinderen in een weeshuis en arme mensen uit de omgeving.

Reacties