Kindercarnavalsposter Sittard-Geleen: de jury had het moeilijk

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagmiddag boog zich een vijf mannen en vrouwen sterke jury over 69 inzendingen van ontwerpen voor een kindercarnavalsposter.

Het is dit jaar de vierde keer dat kunstenares Marij Heijligers ui Limbricht aan basisschoolleerlingen in Sittard-Geleen een cursus carnavalsposters ontwerpen geeft.

Dit jaar gingen de leerlingen van in totaal 23 groepen 7 en 8 de uitdaging aan om de mooiste, meest aansprekende en carnavalistische poster te ontwerpen. De leerlingen van elke groep kozen er drie uit die naar de jury gestuurd werden, en die zag zich vrijdagmiddag voor de moeilijke taak gesteld om een keuze te maken uit de 69 te beoordelen ontwerpen.

De winnende poster wordt in een oplage van een paar duizend exemplaren gedrukt en is gratis te verkrijgen. Informatie daarover volgt nog.

De jury heeft na lang wikken en wegen de mooiste poster gekozen. De school van de winnaar krijgt maandag bericht. De naam van de maker van de winnende poster blijft nog even een verrassing, want die wordt pas vrijdag bekendgemaakt en dan krijgt hij of zij het eerste gedrukte exemplaar van de poster.

Dat de verschillen klein waren bleek uit het feit dat maar liefst zes andere posterontwerpen door de jury allemaal even goed bevonden werden, en maar net een puntje minder kregen dan de winnaar. De makers daarvan ontvangen een certificaat van de gemeente Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen