Concourstalent bekend: Sittardse Guillaume Strijdhagen valt weer op

Jonas Cornelissen (l) en Guillaume Strijdhagen
Foto: Artamuse

De 15-jarige Guillaume Strijdhagen is niet te stoppen. Dit muzikale toptalent uit Sittard was afgelopen weekend op het Artamuse Solistenconcours de winnaar in de 1e divisie slagwerk.

Ook won hij daar de Wisselbeker. De overwinning is hopelijk een voorbode van een succesvolle deelname aan de nationale halve finale van het Prinses Christinaconcour op 5 april in Den Haag. Onlangs won hij de Limburgse editie van deze gerenommeerde muzikale wedstrijd.

Hij zit nu 7 jaar op les bij Artamuse, de 15-jarige Guillaume Strijdhagen uit Sittard. Als slagwerker ontwikkelt hij zich hij onder de vleugels van docent Frank Habets. Harrie Spronken zorgt ervoor dat Guillaume ook vocaal groeit. Zijn overduidelijke talent voor muziek zit in de familie, ook zijn broer Antoine zit al jaren op bij Artamuse. Ook hij sleept regelmatig prijzen in de wacht op concoursen, en wel voor wat híj kan met een dwarsfluit.

Op de regio-editie van het Prinses Christinaconcours van 26 januari jongstleden sleepte Guillaume ook al de eerste prijs én de publieksprijs binnen. De jury was laaiend enthousiast over zijn optreden: “Guillaume’s performance staat als een huis. Het is van een ritmische topklasse, geweldig dat zo’n muziek uit zo’n kleine trommel kan komen. Zijn optreden blies ons omver.”

Op 5 april staat hij daarom in de nationale halve finale in Den Haag. Daar zal hij het muziekstuk Rudique van Gert Bomhof op trom spelen en Monograph IV van Richard Gipson op marimba. Diezelfde stukken speelde hij op 8 februari jongstleden tijdens het Artamuse Solistenconcours. Ook daar kwam hij als winnaar uit de bus op de kleine trom in de eerste divisie slagwerk, én als algemene winnaar; hij won ook de wisselbeker.

Het Artamuse Solistenconcours heeft op het vlak van talentontwikkeling een voorspellende waarde. Winnaars van dit concours moeten we gedurende de rest van het jaar goed in de gaten houden. De uitslag en de overige winnaars van het Artamuse Solistenconcours zijn als volgt:

  • Starters: Luc Schreurs Bugel
  • Jeugd: Berthil Janssen Hoorn
  • Divisie 5: Tess Brouns Dwarsfluit
  • Divisie 4: Juul Lebens Hoorn
  • Divisie 3: Chris Schmeitz Bugel
  • Divisie 2: Marieke Coenen Bugel
  • Divisie 1: Guilaume Strijdhagen Trom
  • Wisselbeker: Guillaume Strijdhagen Trom
  • Extra Prijzen: Jonas Cornelisse, Guillaume Strijdhagen, Tess Brouns

Reacties