Definitieve opbrengst Glazen Huis Geleen 2019 bekend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Glazen Huis Geleen dat van 21 tot en met 23 december 2019 aan de Markt van Geleen stond heeft in totaal 11.700 euro opgehaald voor Stichting Petje Zuid-Limburg en SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen.

Tijdens het weekend voor Kerstmis werd vanuit een glazen unit 48 uur radio gemaakt door vier discjockeys en brachten in totaal 135 gasten en artiesten een bezoekje aan het Glazen Huis. In die 48 uur werden in totaal maar liefst 1248 vrijwilligersuren verspijkerd. De professioneel geregisseerde videolivestream van het evenement telde zo’n 10.000 views.

Het voorlopige eindbedrag van het Glazen Huis Geleen 2019 kwam bij het sluiten van het evenement uit op 10.244 euro. Dankzij nakomende giften kwam het totaalbedrag uit op 11.700 euro en zodoende ontvangen Stichting Petje af Zuid-Limburg en Samenloop voor Hoop binnenkort elk 5.850 euro op hun bankrekening.

Donderdagavond werd bij wijnbar Vicini aan de Raadhuisstraat in Geleen de uiteindelijke totale opbrengst bekendgemaakt. Daarbij werden ook de vrijwilligers die het evenement mogelijk hebben gemaakt bedankt voor hun inzet.

De organisatie blikt tevreden en enthousiast terug op het evenement, dat veel bezoekers trok en dat van de kant van de Geleense ondernemers van harte werd gesteund. Er wordt dan ook gedacht aan een vervolg rond Kerstmis 2020. Op welke dagen het Glazen Huis er precies zal komen te staan, op welke locatie dat zal zijn en ten bate van welke regionale goede doelen is nog niet bekend. In maart komt de organisatie in elk geval voor het eerst weer bij elkaar om de plannen en ideeën te bespreken.

Reacties