Peer Baars ontwierp de winnende kindercarnavalsposter 2020

In het midden v.l.n.r.: Peer Baars, wethouder Jos Bessems en Marij Heijligers
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanmiddag werd in basisschool Aan de Meule in Sittard de nieuwe kindercarnavalsposter van Sittard-Geleen 2020 gepresenteerd.

Dat gebeurde door wethouder Jos Bessems in het bijzijn van een afvaardiging van de Flaarisse uit Geleen met prins Daan II, de Marotte van Sittard met prins Thierry I en vorst Jan I en de Kempernaaze uit Sittard met prins Berry I en jeugdprinses Hayley I.

De kindercarnavalsposter is het resultaat van een ontwerpopdracht waaraan door maar liefst 560 basisscholieren van 23 basisscholen binnen de gemeente Sittard-Geleen werd meegedaan. Het project dat creativiteit, carnaval en de jeugd verbindt, werd voor het vierde jaar op rij georganiseerd. Kunstenares Marij Heijligers uit Limbricht begeleidde de scholieren bij het vertalen van hun idee naar het papier en vorige week vrijdag boog een onafhankelijke jury zich over de uiteindelijk 69 tekeningen die de finale haalden.

En kiezen was nog niet zo eenvoudig, want dat de kwaliteit van de ingezonden tekeningen hoog was mag blijken uit het feit dat het winnende ontwerp slechts één puntje meer scoorde dan zeven andere inzendingen. Daarom ontvangen de makers van die zeven net buiten de boot gevallen ontwerpen als blijk van waardering een fraai certificaat van de gemeente.

De maker van het uiteindelijk door de jury bekroonde ontwerp is Peer Baars van groep 7A van basisschool Aan de Meule in Sittard. Het door hem getekende affiche is niet alleen mooi qua kleurkeuze en vlakverdeling, maar de twee getekende koppen stralen ook echt plezier uit. En dat is precies wat Peer voor ogen had, zo zei hij desgevraagd tegen wethouder Jos Bessems.

Het winnende ontwerp is in een oplage van 2000 stuks gedrukt op A3-formaat. De posters worden uitgedeeld tijdens de kinderoptocht en kunnen daarnaast gratis worden afgehaald bij De Domijnen in Ligne.

De zeven kinderen die een certificaat hebben verdiend met hun inzending zijn Loes Timmermans, groep 7A, OBS de Wissel; Jasmijn Ubaghs, groep 7/8, BS Munstergeleen; Lina Grootens, groep 8, OBS De Duizendpoot; Kaatje van Heel, groep 7A, BS Aan de Meule; Charlotte (achternaam niet bekend), Groep 7/8A, BS Leyenbroek; Lina Leers, Groep 7, BS Overhoven en Aylinn Gijsen, Groep 8, BS de Hoefer.

De 69 ingezonden tekeningen zijn nog tot en met carnaval te bezichtigen in de hal van De Domijnen in Ligne in Sittard.

Het project Kindercarnavalsposter kwam tot stand met dank aan De Domijnen.

kindercarnavalsposter 2020
Het winnende ontwerp van Peer Baars

Reacties