Maurice Groten treedt terug als bestuurder Stichting DaCapo

DaCapo College in Sittard
DaCapo College in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Maurice Groten, sinds mei 2016 voorzitter van het College van Bestuur van Stichting DaCapo, treedt per 17 februari 2020 terug als bestuurder.

Dat melden voorzitter Raad van Toezicht Hub Meijers en voorzitter College van Bestuur Maurice Groten in een gezamenlijk ondertekend nieuwsbericht.

Stichting DaCapo is een scholengroep voor vmbo en praktijkonderwijs met vestigingen in Sittard Havikstraat (vmbo), Milaanstraat (vmbo) en in Geleen Einighauserweg (praktijkonderwijs & EOA). Het DaCapo vmbo biedt naast de (gemengd) theoretische leerweg ook acht beroepsprofielen aan, variërend van bouw, wonen en interieur, mobiliteit en transport, produceren, installeren en energie en dienstverlening en producten, variant creatief in de techniek tot horeca, zorg en welzijn, economie en ondernemen en dienstverlening en producten, variant sport in de Milaanstraat.

Sinds zijn aantreden in 2016 heeft Maurice Groten het DaCapo College geleid met als belangrijkste dossiers het op orde brengen van de bedrijfsvoering en het doorontwikkelen van het techniekonderwijs. Daarnaast heeft Maurice met zijn niet aflatend enthousiasme de nieuwbouw aan de Havikstraat gerealiseerd. Deze gezamenlijke dossiers vormden de complexe bestuursagenda waarin de genoemde dossiers innig met elkaar waren verweven.

DaCapo College is een majeure speler in het vmbo techniekonderwijs in de regio Westelijke Mijnstreek. Zij biedt niet alleen alle bestaande technische beroepsprofielen in het vmbo aan, in een moderne techniekafdeling aan de Havikstraat, maar is ook een leidende partij in het Sterk Techniek Onderwijs-programma in de regio. Dit programma beoogt leerlingen voor de techniek te interesseren om te kunnen voldoen aan de steeds groter worden vraag aan technisch geschoold personeel in de regio. De samenwerking met het lokale bedrijfsleven is goed ontwikkeld om leerlingen te inspireren met de mogelijkheden van (de toepassing van) techniek.

De fusie van scholen, de aanpassing van het onderwijsprogramma van de zorglocatie en vervolgens de gezamenlijke huisvesting van vier van de zes locaties in een zogenaamde unilocatie brengt nieuwe dynamiek met zich mee.

DaCapo College komt nu in een nieuwe fase terecht waarin culturen van verschillende scholen gaan samensmelten. Voor deze nieuwe fase wenst Maurice Groten ruimte te maken voor een nieuwe bestuurder.

Cookieinstellingen