Extra treinen naar Sittards Stationskwartier…

Foto: Toddezek/Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Onder de noemers ‘Vastelaoves-Express’ en ‘Artieste-trein’ wordt natuurlijk ook in het Sittardse Stationskwartier volop carnaval gevierd tijdens de drie dolle dagen.

Bij café Dwaesj, feesttempel van CV De Dwaesjligkesj op de Stationsdwarsstraat, staat zondag 23 februari in het teken van de grote optocht. Voor carnavalsmaandag staat de prinsenreceptie van prins Johan I van De Dwaesjligkesj op het programma en wordt het ’s middags vanaf 16:00 uur naar verwachting een luidruchtige muzikale happening, wanneer kapel Noots Biejein, de Sjwaegele Bend (Limbricht) en Bourgondisch Brass Comfort uit Eindhoven Dwaesj met een bezoekje vereren. Prins Johan I reikt tijdens de receptie verschillende onderscheidingen uit, mogelijk ook aan stadsprins Thierry I als hij met de Marotte op bezoek komt. Het maandagprogramma is gratis toegankelijk.

Op carnavalsdinsdag organiseert Dwaesj vanaf 14:00 uur een grote Limburgse artiestenmiddag, met medewerking van onder meer Spik & Span, De Geliënde, De Toddezèk, Paul & Leo, Pruuf Màr en Paul Jean Jessen. De kaartverkoop voor dit voor de regio unieke spektakel loopt. Kaarten kosten 4 euro per persoon.

Dwaesj

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen