Nieuwe wethouders college Sittard-Geleen geïnstalleerd

V.l.n.r. burgemeester Sjraar Cox, Ton Raven, Judith Bühler en Andries Houtakkers
V.l.n.r. burgemeester Sjraar Cox, Ton Raven, Judith Bühler en Andries Houtakkers
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De na een maandenlange procedure tot stand gekomen nieuwe/vernieuwde/aangevulde coalitie kan vanaf nu vol aan de bak voor de gemeente Sittard-Geleen.

Woensdagavond werden tijdens een korte raadsvergadering de drie nieuwe wethouders geïnstalleerd die samen met twee gebleven wethouders van gob – Pieter Meekels en Leon Geilen – en wethouder Kim Schmitz van GroenLinks het college vormen van een coalitie die kan rekenen op steun van 25 van de 37 raadsleden. Sinds het ploffen van de vorige coalitie verstreken 229 dagen.

Namens het CDA treden Judith Bühler en Andries Houtakkers toe tot het College van B&W en namens de Stadspartij Sittard-Geleen-Born is dat Ton Raven. Zij nemen de plaats in van Jos Bessems (DNA), Felix van Ballegooij (PvdA), Eefje Joosten (VVD) en Berry van Rijswijk (gob). Telde het vorige college 7 wethouders verdeeld over 5,5 fte, het nieuwe college is – naar verluid om praktische redenen en vanwege de werkdruk – 6 wethouders sterk die elk goed zijn voor 1 fte. En die keuze was voorafgaand aan de installatie van het drietal nieuwe wethouders nog even goed voor wat politieke steekjes, ingegeven door uitspraken die met name Ton Raven en Andries Houtakkers deden toen het vorige college aantrad met 7 wethouders, waarvan drie hun functie parttime uitoefenden.

Die discussie vormde verder geen beletsel voor de verdere benoeming. De kandidatuur van Andries Houtakkers werd met 31 van de 36 uitgebrachte stemmen – raadslid Hugo Kamps van 50PLUS kon de stemming niet bijwonen – aangenomen, die van Judith Bühler werd met 32 stemmen aanvaard en Ton Raven kon rekenen op 29 van de 36 uitgebrachte stemmen.

Cookieinstellingen