De laatste sleuteloverdracht van burgemeester Sjraar Cox

Burgemeester Sjraar Cox heeft het de afgelopen dagen druk gehad met de sleuteloverdracht aan de diverse carnavalsprinsen in Sittard, Geleen, Born en de kleinere kernen.

Het was de laatste keer dat burgemeester Sjraar Cox deze plichtplegingen mocht verrichten, want over drie weken is hij burgemeester af. Vanaf dan is het aan zijn opvolger, de heer Hans Verheijen, om deze door burgemeester Cox ingestelde traditie voort te zetten.

De sleuteloverdracht in de Geleense Hanenhof, waarbij de Geleense stadsprins Daan II uit handen van burgemeester Sjraar Cox de sleutel van de stad ontving, is altijd een sfeervol gebeuren waarin de Flaarisse het niet nalaten om de actualiteit in Sittard-Geleen eens goed op de hak te nemen. De Geleense carnavalisten stonden uiteraard ook stil bij het aanstaande vertrek van de burgemeester, die dit jaar voor de 14e en tevens laatste keer de sleutel van de stad overdroeg aan de regerende stadsprins. Als dank daarvoor, en als dank voor zijn betrokkenheid bij carnaval in het algemeen en de vastelaovend in de Waereldsjtad in het bijzonder, ontving burgemeester Sjraar Cox uit handen van Opperflaaris Bert Lemmens, een fraai aandenken: een zilveren miniatuur van de aafgebrende gaaskaetel, aangeboden in een glazen stolp. Een bijzondere blijk van waardering, die slechts sporadisch wordt uitgereikt.

De allerlaatste sleutel van de gemeente werd zaterdagavond overgedragen in Sittard. Daar ontving stadsprins Thierry I tijdens ’t Kanon van ’t Balkon ten overstaan van zo’n 10.000 feestvierders de stadssleutel op het balkon van voormalig café De Kroon. En daarmee was Carnaval 2020 officieel begonnen.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de sleuteloverdracht en de aansluitende zitting te bekijken.

Cookieinstellingen