Optocht afgelast: dan maar even inpakken in plastic

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Direct nadat bekend werd dat de Sittardse carnavalsoptocht werd afgelast was er weer werk aan de winkel voor de wagenbouwers in de optochthal in Sittard.

Hadden diverse buurten ’s nachts doorgewerkt om hun praalwagens te voorzien van een waterbestendig vernislaagje om daarmee de verwachte regen zondag enigszins te kunnen weestaan, bleek het een week na afgelasting van de Kinderoptocht opnieuw de wind te zijn die roet in het eten gooide.

Alle wagens moesten binnen blijven. Een optocht in afgeslankte vorm, zoals vanmiddag in Maastricht, is in Sittard ondenkbaar: “We trekken allemaal of niet,” zo zei voorzitter Peet van Erp zaterdag toen het besluit tot afgelasting genomen werd.

De afgelasting had tot gevolg dat een aantal wagenbouwers besloot om hun net afgewerkte praalwagens in te pakken in een dunne plastic folie. “Het is nogal stoffig in de hal,” zo laat een wagenbouwer desgevraagd weten. “Als we de wagen niet afdekken ligt daar over twee weken – de optocht is verplaatst naar 8 maart – een laag grijs stof op en dat is natuurlijk geen gezicht.”

plastic over carnavalswagens

Reacties