Stampvolle Markt ondanks guur weer tijdens ’t Kanon van ’t Balkon

<em>Burgemeester Cox, Vorst Jan I en prins Thierry I op het balkon</em>
Burgemeester Cox, Vorst Jan I en prins Thierry I op het balkon
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het was zaterdagnamiddag al vroeg druk op de Markt in Sittard. Naarmate ’t Kènjerkanon vorderde stroomde de Markt voller en voller.

De organisatie van de 17e editie van dit in 2004 zijn primeur belevende evenement was voor het eerst niet in handen van founding father Sjtadskapel ’t Trumke & ’t Tröötje. De stadskapel zocht al een paar jaar naar een partij die het stokje wilde overnemen en die werd gevonden in Societé Zitterd, een samenwerkingsverband van Senaat, Optoch Kommitee Zitterd en Auw Prinse Zitterd. De feestvierende carnavalisten op de Markt zullen geen verschil hebben gemerkt en daarmee mag de overdracht van het evenement aan de nieuwe organisator beslist geslaagd worden genoemd.

In de aanloop naar de sleuteloverdracht traden meer dan twintig lokale en Limburgse artiesten van naam en faam op. En ook prins Thierry I deed een muzikale duit in het zakje, solo en als lid van het duo Sjtóm Toeval. Na de sleuteloverdracht voerde kapel Trööt in de Gööt de feestvreugde nóg verder op, waarna Beppie Kraft met het afsluitend optreden de hele Markt – jong en oud – aan het sjoenkele en meezingen kreeg.

Ook ’t Kènjerkanon werd druk bezocht
Cookieinstellingen