Zóndig vastelaovend viere bie de Phil en de Paek

<em>Vastelaovend in 't Phillokaal</em>
Vastelaovend in 't Phillokaal
Foto: Philharmonie

De grote carnavalsoptochten die vandaag in Sittard, Geleen, Born en Obbicht zouden trekken zijn vanwege de verwachte harde wind afgelast.

Een carnavalszondag zonder optocht, dat is natuurlijk even wennen. De twee in het centrum van Sittard repeterende harmonieorkesten Philharmonie en harmonie Sint Joseph – alias De Paek – hebben zondag hun repetitielokalen geopend voor leden, familie, vrienden, bekenden en alle andere carnavalsvierders die ondanks het weer tóch lekker op stap willen gaan. Er is muziek, er is wat te eten en er is uiteraard ook wat te drinken. Het repetitielokaal van De Paek vindt u op het Kloosterplein u bent er zondagmiddag vanaf 14:00 uur van harte welkom.

En dat geldt ook voor het Phillokaal aan de Gats 1. Traditioneel doopt de Phil het repetitielokaal met de vastelaovend om in een sfeervolle grote feestzaal waar jong en oud in een heerlijke ambiance kunnen genieten van een vers getapt glas bier, live muziek of iets te eten kan nemen van het eetbuffet.

De Philharmonie, die normaliter zou meetrekken in de optocht door de Sittardse binnenstad, geeft morgenmiddag vanaf 14:30 uur een vastelaovesconcert in het Phillokaal. Kom gerust langs om te luisteren, de toegang tot de Philzaal en het concert is gratis.
Op maandag en dinsdag is het Phillokaal vanaf 15:00 uur geopend voor ‘maskes, sjoon verkleide en angere vasteloavesvierdesj’. De gehele middag en avond zullen verschillende zaate hermeniekes er hun muzikale opwachting maken. Dinsdag staan traditioneel de kinderen centraal bij de Phil. Onder leiding van de dames van Luna Events kunnen de jongste carnavalisten heerlijk knutselen, glittertattoo’s laten zetten of zich laten schminken met glitters.

Op zondag 8 maart zijn harmonie Sint Joseph én de Philharmonie uiteraard present om de uitgestelde optocht muzikaal op te luisteren.

Cookieinstellingen