Volop vastelaovend – ook zonder optocht

Op carnavalszondag gingen de optochten van Born, Geleen, Obbicht en Sittard niet door vanwege de gevaarlijk harde wind.

Erg jammer, want de grote optocht is toch voor elke rechtgeaarde carnavalist de kers op de vastelaovestaart. Maar: veiligheid gaat boven alles. In Geleen trekt de optocht vandaag alsnog door de straten, in combinatie met de kinderoptocht. In Sittard heeft men nog iets om naar uit te kijken, want daar trekt de grote optocht samen met de kinderoptocht op zondag 8 maart alsnog door de straten van de stad. Dat kon achteraf weleens een uitstekende keuze blijken te zijn die – omdat er in de regio dan geen andere activiteiten zijn georganiseerd – extra veel publiek naar de stad kan trekken.

Ondanks het ontbreken van die kers op de taart werd er door de doorgewinterde carnavalisten zondag volop gefeest. In Geleen was er in de Hanenhof een gratis toegankelijk programma met diverse artiesten. In Obbicht werd door De Reube een indoorversie van de optocht met aansluitend prijsuitreiking en optochtbal georganiseerd en in Born wisten de Bessemebènjers het gat ook passend op te vullen.

In Sittard waren de café’s op en rond de Markt afgeladen vol. Overal klonk vastelaovesmuziek. Daarnaast was het Phillokaal de hele middag geopend en ook in het iets verderop gelegen repetitielokaal van harmonie Sint Joseph was het lekker druk en volop feest. Bij Kafee De Kup voor de deur – een plek waar tijdens de grote optocht het publiek altijd 5 tot 6 rijen dik enthousiast de optochtdeelnemers begroet werd vandaag voor de lol evenwel ‘gewoon’ de optocht – passerende carnavalsvierders – ‘geregeld’ en van commentaar voorzien. Wouwelerie en sjpas – vastelaovend dus.

Cookieinstellingen