Ensemble Zuiderwind met La Bête et les Perles in het Salviuskerkje

Foto: Zuiderwind

Op zondagmiddag 29 maart om 15:00 uur geeft Ensemble Zuiderwind een concert in het Salviuskerkje in Limbricht.

De titel van het programma luidt La Bête et les Perles. Ensemble Zuiderwind bestaat uit Astrid Handels (fluit); Dorien Schrooten (hobo); Michèlle Geerlings (klarinet); Txemi Etxebarria (hoorn); Inge Peters (fagot) en Bert Koch (piano).

Op het programma staan werken van onder andere Claude Debussy, Francis Poulenc, Jacques Ibert, Jean-Michel Damase, Albert Roussel en Darius Milhaud.

Naar het zuiden met Ensemble Zuiderwind. Een programma met ‘Joke de Vivre’. Stevig als Franse wijn, zacht als romige Brie. Pareltjes uit de Franse kamermuziek. Na afloop pareltjes in het glas om samen te toasten, wellicht komt u er dan achter welke rol het beest speelt.

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 op initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg, die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. De kern van het ensemble is het blaaskwintet. De samenstelling van het ensemble kan echter variëren, zo groeit het ensemble regelmatig uit tot een dubbelblaas-kwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano.

De musici van Zuiderwind stellen zich ten doel een veelzijdig en uitdagend repertoire te spelen, kwaliteitsvolle muziek voor ieder publiek. Hierbij zijn zij op zoek naar de ware ensemblecultuur waarin hartstocht en uitdrukkingskracht hand in hand gaan met een weloverwogen gevoel voor kleur en stijl.

Entree: € 12,50; bij reserveren € 10,00;
Reserveren: [email protected]
Informatie: www.zuiderwind.eu
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, Limbricht
www.salviuskerkje.nl
Telefoon: 0464588423

Cookieinstellingen