MUSAC en Les Hommes Ventrus in het Salviuskerkje

Foto: Musac

Op zondagmiddag 15 maart om 15:00 uur geven MUSAC en Les Hommes Ventrus een concert in het Salviuskerkje in Limbricht.

Sinds de beginperiode van de culturele evenementen in het Salviuskerkje verzorgen de drie musici van de Franse volks(dans)muziekgroep MUSAC succesvolle optredens in het Salviuskerkje.

Dit duoconcert van MUSAC met Les Hommes Ventrus zet deze traditie voort!

MUSAC

MUSAC bestaat uit een trio fervente liefhebbers van tradionele Franse volks(dans)muziek. Zij zijn vaak te beluisteren en te bekijken op Bruegheliaanse- en kasteelfeesten, tijdens muzikale intermezzi, bij tentoonstellingen en vooral ook op folkballs. Met authentieke instrumenten als de doedelzak, de draailier en de nyckelharpa, tevens accordeon en fluit, vertolken ze de zogeheten ‘bourdon-muziek’, muziek gebaseerd op instrumenten die hun melodieën bouwen op een constant klinkende bourdontoon. MUSAC bestaat uit Will van de Bool, Hans Schmitz en Huub Suijkerbuijk.

Les Hommes Ventrus

Les Hommes Ventrus
Men neme: drie niet ál te dunne mannen, Duits-Nederlandse vriendschap, een draailier, een accordeon, een doedelzak, evenals een flinke portie gitaar en Bouzouki. Men voege daaraan toe: schwung, een snufje Grieks eten, mengt alles bij elkaar en daar heeft men dan: Les Hommes Ventrus met hun eigengemaakte ‘Neo-Trad-Balfolkmusik”. De mannen van LHV spelen eigen composities en melodieën, die ontleend zijn aan de traditionele Belgische en Franse BalFolk-Muziek. Dansers/danseressen en luisteraars komen gegarandeerd aan hun trekken bij de dromerige Mazurka’s, dynamische Scottishes, rondedansen, oneven Walsen en stevige Bourrées.

Entree: vrije gave
Informatie: www.musac.eu
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, Limbricht
www.salviuskerkje.nl
Telefoon: 0464588423

Cookieinstellingen