Fietsen voor het goede doel – Belééf 30 jaar Bokkerieje

Foto: CC0

Bokkerieje is een van de oudste, door vrijwilligers van diverse verenigingen, georganiseerde fietsevenementen van Vlaanderen.

In 2020 bestaat dit fietsevenement maar liefst 30 jaar!

Sinds de eerste editie in 1991 is initiatiefnemer en organisator Rotary Maaseik er in geslaagd om dit evenement zonder onderbreking ieder jaar met een groot aantal vrijwilligers van diverse verenigingen te organiseren. En dit met als doel het financieel ondersteunen van lokale verenigingen en de sociale projecten van Rotary Maaseik. De betrokkenheid van de diverse gemeenschappen uit de regio is dan ook erg groot.

Bokkerieje verbindt al 30 jaar de Maaslandse gemeenschappen met generaties van fietsers en wandelaars vanuit de regio en ver daarbuiten.

Een onvergetelijke grensoverschrijdend fiets- en wandelevenement van België en Nederland – 24 mei 2020

Een evenement als Bokkerieje, met ieder jaar duizenden deelnemers en honderden vrijwilligers die het evenement de afgelopen drie decennia jaar in jaar uit mogelijk gemaakt hebben is zeker in een tijd waarin ieder van de vrijwilligers een drukke agenda heeft uniek te noemen. Rotary Maaseik is dan ook bijzonder trots op deze mijlpaal, die samen met tal van vrijwilligers en deelnemers werd bereikt.

Bokkerieje betekent fietsen voor het goede doel!

Het deelnamebedrag komt volledig ten goed aan de diverse goede doelen: Autisme Leeft, Dementie- en Alzheimerbehandeling, Sint Vincentius Armoedebestrijding en Rotary Maaseik.

Historie Rotary Maaseik en Bokkerieje

De Rotary club van Maaseik werd in 1988 opgericht. Drie jaar later, op 26 mei 1991, werd voor de eerste keer het evenement “Bokkerieje” georganiseerd. Rotary Maaseik in samenwerking met de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem, Kinrooi en Maaseik. Bokkerieje groeide uit tot een populair evenement dat zijn eigen plaats veroverd heeft in de activiteitenkalenders van talrijke gezinnen, vriendenkringen, verenigingen en sportievelingen.

Beleef Bokkerieje

Al fietsend en wandelend de schatten van het groene Maasland ontdekken. De verschillende routes voeren langs dorpen, wetenswaardigheden, monumenten en prachtige natuur. Deelnemers fietsen in het spoor van de befaamde Bokkenrijders. Dat kan de komende editie weer op 24 mei 2020. Iedereen is van harte welkom tijdens het gezelligste fiets- en wandelevenement van Nederlands- en Belgisch Limburg. Langs de routes staan bokkenstallen opgesteld waar deelnemers zich kunnen inschrijven of even kunnen uitblazen.

Bokkerieje – de legende

Volgens de overlevering waren Bokkenrijders roversbenden die in de 18de eeuw grote delen van Limburg onveilig maakten. Omdat zij op verschillende plaatsen op één nacht konden toeslaan, dachten de mensen dat zij zich verplaatsten op een bok door het luchtruim. De diefstallen in kerken, de afpersing van rijke boeren en de brandbrieven op de boerderijen spreken nog steeds tot de verbeelding.

Bokkenstallen

Via een zorgvuldig geselecteerd en bewegwijzerd netwerk van fiets- en wandelroutes verkennen de deelnemers de mooiste fietswegen en wandelplekjes van het Maasland. Elke route leidt naar een Bokkenstal, een rust- en controleplaats, waar plaatselijke verenigingen de fietsers of wandelaars verwennen! De plaatselijke verenigingen maken er een volksfeest van met aangepaste muziek, streekbieren en -gerechten. Iedereen is van harte welkom!

Cookieinstellingen