Leerlingen De Blinker bekijken hun eigen film bij Foroxity

Een leerling tijdens het maken van een filmpje, zittend voor een ‘green screen’
Een leerling tijdens het maken van een filmpje, zittend voor een ‘green screen’
Foto: De Blinker

Op donderdag 5 maart mogen leerlingen van De Blinker, een school voor speciaal (basis)onderwijs in Geleen, hun zelfgemaakte filmpjes bewonderen op het bioscoopscherm van Foroxity Filmarena in Sittard.

Het is de eindopdracht van een speciaal project in het vak wereldoriëntatiebreed.

Nichel Janssen is coördinator van wereldoriëntatiebreed op De Blinker. Daar zijn ze dit schooljaar gestart met het vernieuwen van thema’s die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. “Op deze manier willen wij het onderwijs boeiender en aantrekkelijker maken. Bij elk thema streven wij ernaar om alle vakken aan bod te laten komen. Niet alleen: aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en biologie, maar ook rekenen, taal, spelling, drama, cultuur en burgerschap.”

Het thema waar Nichel de afgelopen periode aan heeft gewerkt, is ‘Strips en Films’. Zeventig kinderen uit groep 6, 7 en 8 maakten o.a. een stop-motionfilmpje, een jeugdjournaal en speelden zelfs een scène uit Star Wars na. Joyce Göttgens-Keijbets, manager bij Foroxity, bleek bereid te zijn om aan dit project mee te werken. “We vinden het een mooie manier om leerlingen kennis te laten met de magie van het medium film. We hopen dan ook dat we in de toekomst meer van dit soort schoolprojecten mogen ontvangen.”

De leerlingen krijgen op donderdag 5 maart een rondleiding door de Foroxity bioscoop in Sittard en kunnen daarbij vragen stellen over het maken en vertonen van films. Maar, zo zegt Nichel: “Ze zijn vooral super trots dat ze straks hun eigen films in de bioscoop kunnen bekijken.”

Cookieinstellingen