De Regenboogboom haakt en breit ook tijdens NL Doet

Foto: © De Regenboogboom

In het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 maart komen tal van vrijwilligers weer in actie tijdens NL Doet, een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland.

Dan komt ook Stichting de Regenboogboom weer volop in actie, in Sittard met een groot aantal breisters in verschillende verpleeghuizen. Stichting De Regenboogboom breit en haakt mooie dekentjes. Die gaan naar zieke kinderen in de ziekenhuizen van Heerlen en Maastricht en naar kinderen in Blijf van mijn lijf en Moederhuizen. Maar ook naar mensen in verzorgingstehuizen, ouderen die ziek of alleen zijn of aan dementie lijden en die wel een beetje belangstelling en warmte kunnen gebruiken.

De animo voor deelname is dermate groot dat De Regenboogboom op woensdag 11 maart een extra dag inlast voor bewoners van verzorgingstehuis De Kollenberg. Daar wordt dan van 14:30 tot 16:30 uur gehaakt en gebreid.

In de Lemborgh tikken de breinaalden op vrijdagmorgen 13 maart van 10:00 tot 12:00 uur en op zaterdag 14 maart in de Baenje van 15:00 tot 17:00 uur.

“Wij breien en haken met De Regenboogboom in het Limburgse nog steeds met zo’n 150 dames en om een beetje te integreren doen we dat in deze tehuizen,” zegt Liny Coenen-Jennen van de stichting. Ze laat weten dat mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor deze brei- en haakbijeenkomsten van harte welkom zijn om mee te doen. En verder: “Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligsters en sponsoren”.

Cookieinstellingen