ANKO: kappers kunnen toch open blijven

Wijnhoven & Wijnhoven sloot vorige week al de deuren
Wijnhoven & Wijnhoven sloot vorige week al de deuren
Foto: SGN

Bracheorganisatie ANKO heeft besloten een eerdere oproep aan de aangesloten kappers om de deuren te sluiten vanwege de coronacrisis voorlopig in te trekken.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gisterenavond in een nieuw bericht aangegeven dat kappers open kunnen blijven, in elk geval voorlopig. De onzekerheid in de branche is daarmee niet weggenomen. Het is dan ook een beslissing die de kapper/ondernemer zelf zal moeten nemen, zo laat ANKO op zijn website weten.

ANKO adviseert daarom dat kappers toch open kunnen blijven, mits uitgebreide voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Het advies van ANKO aan de ondernemers om hun salons te sluiten werd ingegeven door het advies van de regering om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden en dat is in de kappersbranche nou eenmaal ondoenlijk. Anderzijds stelt de overheid dat klachtenvrije klanten welkom moeten zijn.

ANKO adviseert kappers om een eigen afweging te maken.

Een aantal kapperszaken heeft laten weten desondanks voorlopig de deuren gesloten te zullen houden en nieuwe afspraken te maken met hun klanten.

Cookieinstellingen