Raadsfractie VVD vraagt college betaald parkeren voorlopig af te schaffen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Diverse bedrijven en instellingen nemen allerlei maatregelen om personeel, klanten en bezoekers zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Om er een paar te noemen: contactloos betalen, contactloos bezorgen, plexiglas schermen bij de kassa’s in de supermarkten, beschikbaar stellen van ontsmettingsmiddelen en waar nodig aangepaste dienstverlening.

De raadsfractie van de VVD voert nu aan dat het wellicht een goed idee is om, net zoals is gebeurd in de gemeente Oss in Noord-Brabant, betaald parkeren voorlopig af te schaffen. In Oss werd die maatregel genomen om besmetting via parkeerbetaalautomaten te voorkomen. Dat heeft, zo denkt de VVD, als bijkomend voordeel dat de BOA’s kunnen worden ingezet op plekken waar ze momenteel wellicht harder nodig zijn.

De VVD-fractie wil weten of het College van B&W weten net als de VVD-raadsfractie het terugdringen van de besmettingskans in Sittard-Geleen belangrijker vindt dan inkomsten uit parkeerbelasting en of het bereid is om betaald parkeren tot nader order op te schorten om besmettingen via parkeerautomaten te voorkomen.

Cookieinstellingen