Pella en het avontuur met het magische fossiel

Foto: Boekscout

Op vrijdag 24 april is het nieuwe boek ‘Pella – En het avontuur met het magische fossiel’ van Sittardenaar Timothy van der Zee verschenen.

Dit jeugdboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De auteur van het boek, Timothy van der Zee uit Sittard, is 45 jaar oud en in het dagelijks leven manager “in een technische omgeving”, zoals hij zijn functie zelf noemt. Techneut en ook nog eentje met dyslexie. Niet typisch iemand dus, van wie je verwacht dat hij een boek gaat schrijven. Laat staan een fantasy avonturenroman voor de jeugd.

Ik hou niet van boeken lezen, dus heb ik er een geschreven

En toch is dat waar de vader van twee kinderen zich in zijn vrije tijd al een hele tijd mee bezighoudt. En het eerste resultaat is er nu: ‘Pella en het avontuur met het magische fossiel’ is het schrijversdebuut van Timothy van der Zee. Zelf geschreven, zelf stijlvol geïllustreerd en met hulp van schrijversorganisatie Boekscout uitgegeven. Bedoeld voor zijn eigen kinderen, maar de hele wereld mag het lezen.

Samenvatting

Pella is een jongen van dertien die zonder vaste verblijfplaats langs de Middellandse Zee reist. Met klusjes verdient hij zijn eten bij elkaar. Tijdens één van deze klusjes vindt hij een fossiel dat ongekende krachten heeft. Het fossiel leidt hem op een prachtige en spannende reis rond en over de Middellandse Zee. Tijdens deze reis wordt hij opgenomen in een warme familie, waarmee hij dit avontuur aangaat. Hierdoor wordt zijn leven completer, maar ook complexer. En tegen de tijd dat hij twijfelt tussen zijn vrije bestaan en dit avontuur, is het te laat om terug te gaan.

Over de auteur

Timothy van der Zee (1974) woont in Sittard, is getrouwd met Saskia en samen hebben ze twee zonen. Naast een hang naar techniek, heeft hij van kinds af aan al een rijke fantasie. Maar ook dyslexie. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat hij in plaats van verhalen te lezen, verhalen ging verzinnen. Zo is ook Pella ontstaan, een verhaal dat al snel zo groot werd dat hij het wel moest gaan opschrijven. Zo werd schrijven voor Timothy, wat lezen voor anderen is. Zijn rijke fantasie samen met zijn scherp oog voor de omgeving, zorgen voor verhalen die je doen geloven dat ze best wel eens in het echt gebeurd zouden kunnen zijn.

Titel: Pella – En het avontuur met het magische fossiel
Auteur: Timothy van der Zee
Verschijningsdatum: 24-04-2020
Aantal pagina’s: 176
ISBN: 9789464031874
Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 20,50 (inclusief kosteloze verzending in Nederland en België)
Uitvoering: Paperback

Cookieinstellingen