Ook dit jaar Dodenherdenking zonder publieke herdenkingsbijeenkomsten

Ook dit jaar zijn er vanwege de coronacrisis nergens publieke herdenkingsbijeenkomsten ter gelegenheid van Dodenherdenking.

Vanochtend om 11:00 uur vond een eerste besloten herdenkingsbijeenkomst plaats op de algemene begraafplaats aan de Lahrstraat in Sittard.

Na het trompetsignaal door Karin Colaris, al vele jaren lang de vaste trompettist tijdens de herdenkingsplechtigheid, werden twee minuten stilte in acht genomen. Daarna  klonk het Wilhelmus door Schola Cantorum St.-Michaël. Kransen werden gelegd door burgemeester Hans Verheijen namens de gemeente Sittard-Geleen, gevolgd door de Stichting Oranjecomité Sittard en het Oorlogsgravencomité. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondgang langs de graven van de Nederlandse en Britse militairen die op de algemene begraafplaats hun laatste rustplaats hebben.

Vandaag wordt op een zevental herdenkingsplekken in Sittard-Geleen gevlagd en worden door de gemeente bloemstukken gelegd. Net als vorig jaar is op advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei gekozen voor een herdenkingsplechtigheid overdag.

Reacties