Basisscholen na bijna 2 maanden sluiting weer begonnen

Op 15 maart jongstleden besloot de regering dat vanaf 16 maart de basisscholen dicht moesten blijven vanwege de heersende coronapandemie.

Een kleine twee maanden later heropenen de basisscholen weer hun deuren.

Daarmee ziet vandaag in elk geval de helft van de basisschoolleerlingen hun klasgenootjes weer terug. En de juf en de meester. Voor de meeste kinderen is dat een hele opluchting, want 8 weken lang –dat is langer dan de grote vakantie – gedwongen thuis zitten zonder zicht op iets leuks als een uitje naar een pretpark of een vakantiereis is na een paar dagen al niet meer zo leuk. En dan ook nog les krijgen van je ouders… dan ben je blij dat je weer naar school mag.

De leerlingen draaien de komende tijd halve schoolweken, want de klassen mogen maar de helft van het normale aantal leerlingen hebben. De meeste leerkrachten draaien wel weer hun normale uren.

Op school hoeven de kinderen onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren, maar tegenover de leerkracht en andere volwassenen moet dat wel. Ouders moeten hun kinderen bij het schoolplein afleveren en mogen niet naar binnen. Rood-witte linten worden gebruikt om aan te geven waar je wel en waar je niet mag komen. In de Kleine Steeg in Sittard hebben twee scholen om de anderhalve meter een rood-wit lint aan het schoolhek gehangen om ouders erop te attenderen dat ze onderling die afstand moeten betrachten als ze hun kinderen komen brengen of ophalen.

Cookieinstellingen