Luister naar dialectverhalen op loestere.nl

Foto: screenshot loestere.nl

Ellen Richter, van oorsprong uit Munstergeleen maar al jaren woonachtig in het Zuid-Hollandse Zoetermeer, heeft op Hemelvaartsdag de website Loestere.nl gelanceerd.

Op die website kan iedereen luisteren naar in het Zittesj plat uitgesproken luisterverhalen, luistergedichten en luistercolumns.

Ellen kwam op het idee voor Loestere.nl nadat ze kennis had gemaakt met Luusteren.nl, een website waarop verhalen en gedichten in het Achterhoeks dialect zijn te beluisteren.

“Met de website wil ik met name ouderen, die door de coronacrisis eenzaam zijn, een beetje afleiding, troost en tijdverdrijf bieden,” zo motiveert Ellen haar initiatief. Maar de site is voor iedereen die graag luistert naar verhalen in het dialect de moeite van een bezoekje waard. Diverse lokaal bekende dialectschrijvers en dialectkring Veldeke hebben al hun medewerking toegezegd en bijdragen geleverd.

Loestere.nl kan zomaar een succes worden en daarmee ligt er meteen een fikse uitdaging: zorgen voor een aanhoudende stroom van nieuwe inhoud. Ellen is dan ook dringend op zoek naar verhalen en gedichten in het dialect en naar mensen met een geschikte stem die de teksten willen voorlezen en opnemen. Ze vraagt iedereen uit de Westelijke Mijnstreek die een bijdrage kan en wil leveren om een e-mail te sturen aan [email protected].

Reacties