Treinverkeer Heerlen-Aken diverse avonden in juni gestremd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de maand juni worden er aan het spoor tussen Heerlen en Aachen Hauptbahnhof werkzaamheden verricht.

Hierdoor rijden er op maandag 1 juni, dinsdag 2 juni, donderdag 11 juni, maandag 15 juni, maandag 22 juni en woensdag 1 juli in de late avond geen treinen tussen beide stations. Arriva zet vervangend busvervoer in.

Bussen in plaats van treinen

Op maandag 15 juni en woensdag 1 juli rijden de laatste twee treinen (vertrek 22:46 uur en 23:46 uur) tussen Aachen Hbf. en Heerlen (RE18) niet. Ook vervallen de laatste twee ritten (vertrek 22:43 uur en 23:43 uur) vanuit Heerlen naar Aachen Hbf. (RE18). Op maandag 1 juni, dinsdag 2 juni, donderdag 11 juni en maandag 22 juni rijdt alleen de laatste trein niet tussen Heerlen (vertrek 23:43 uur) en Aachen hbf en tussen Aachen Hbf. (vertrek 23:46 uur) en Heerlen. Reizigers kunnen gebruikmaken van treinvervangende bussen.

Reizen met vervangende bussen

Voor het reizen met het ov geldt onverminderd: reis alleen als dat noodzakelijk is en blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. We vragen reizigers om zich goed te verspreiden over de gereedstaande bussen. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan het Arriva OV Servicepunt in Heerlen.

Reacties