Volgende stap naar aanleg spooronderdoorgangen gezet

<em>Lintjesweg</em>
Lintjesweg
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De start van de aanleg van twee spooronderdoorgangen in de gemeente Sittard-Geleen is weer een stap dichterbij gekomen.

De Afdeling advisering van de Raad van State heeft geen opmerkingen over een door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat ingediende voordracht met ontwerpbesluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Sittard-Geleen, die nodig is voor de aanleg van de spoorwegonderdoorgangen aan de Raadskuilderweg en aan de Lintjesweg. De Afdeling adviseert de minister om het besluit te nemen.

ProRail B.V. heeft samen met de gemeente Sittard-Geleen onderzoek verricht naar de verbetering van de veiligheid op de onbewaakte spoorwegovergangen Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen. Ze werden veelvuldig gebruikt door bewoners, wandelaars, fietsers en anderen. De overwegen werden afgesloten omdat uit het onderzoek is gebleken dat ze erg onveilig waren.

Door de aanleg van fiets- en voetgangerstunnels, op de locatie Raadskuilderweg en de locatie Lintjesweg, wordt de kans op een aanrijding met een trein tot nagenoeg nihil gereduceerd. De spoorwegonderdoorgangen zorgen ervoor dat de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op deze wegen verbetert. Daarnaast verbetert de verkeerssituatie op de Westelijke Randweg omdat de spoorwegonderdoorgang op de locatie Raadskuilderweg onder deze weg wordt doorgetrokken. Fietsers en voetgangers hoeven hierdoor niet meer het spoor en de drukke Westelijke Randweg over te steken.

Cookieinstellingen