Tweede Pinksterdag nadert en terrasweer lonkt

Komend weekend is het Pinksteren. De weerbureaus voorspellen ook voor maandag 1 juni mooi zonnig weer. Terrasweer!

Op Tweede Pinksterdag mag de horeca vanaf 12:00 uur weer beperkt open. Anderhalve meter afstand blijft bij alles de rode draad. Daarnaast maximaal dertig bezoekers binnen die vooraf hun plek moeten reserveren en – hoera – ook de terrassen mogen weer open.

Het zal even tijd kosten voordat bezoekers en personeel aan de anderhalvemeterroutine in hun stamkroeg of favoriete restaurant zijn gewend. Ook zal lang niet iedereen nu al zitten te springen om een terrasbezoek of etentje buitenshuis, maar voor de horecaondernemers is het uiteraard goed nieuws dat ze na ruim twee maanden gedwongen dicht te zijn geweest nu weer open mogen.

Veel horecazaken zijn momenteel dan ook al volop bezig om maatregelen te treffen om de terugkerende clientèle zo goed en gastvrij mogelijk van dienst te kunnen zijn. De indeling van de zaak wordt aangepast, een hoop stoelen gaan richting opslag vanwege de anderhalve meterregel, de terrassen worden schoongespoten, de zaak wordt grondig gepoetst en een enkeling geeft zijn barkrukken een lik verf.

Cookieinstellingen