Nieuwe fractievoorzitter D66 in Limburgs parlement

<em>Gouvernement in Maastricht</em>
Gouvernement in Maastricht
Foto: CC0

Per 1 juni 2020 hebben Leon Vaessen, fractievoorzitter van D66 Limburg en Marlou Jenneskens, huidig vice-fractievoorzitter van rol gewisseld.

Omdat Vaessen zijn werkzaamheden bij de gemeente Beekdaelen uitbreidt en daarbij ook het vizier van de gemeente Beekdaelen grensoverschrijdend, Euregionaal gaat verruimen, neemt Jenneskens per 1 juni de rol van fractievoorzitter van D66 in het Limburgs Parlement in. Ze is daarmee de jongste fractievoorzitter in het Limburgs parlement.

“D66 vindt het belangrijk dat iedereen zijn talenten kan laten zien en ontplooien. We vertrouwen op de eigen kracht van mensen en vinden het van wezenlijk belang internationaal te denken en handelen. De fractie is er als team dan ook trots op, op deze manier invulling te geven aan de richtingwijzers van D66 en daarmee de verkiezingsslogan ‘Kies voor de toekomst’ nog meer gestalte te geven,” zo laat de Limburgse fractie middels een persbericht weten.

Marlou Jenneskens werd in maart 2019 verkozen met voorkeursstemmen en vulde sindsdien de rol van Statenlid en vice-fractievoorzitter met veel energie en plezier in. Per 1 juni is ze de jongste fractievoorzitter van Provinciale Staten: “Het Limburg van morgen vraagt om politiek die niet van gisteren is. We moeten nu de keuzes maken die nodig zijn voor de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk ook een jonger geluid te laten horen in Provinciale Staten en ben ik vastbesloten, met het fijne team dat onze fractie is, verder te werken aan een groene en gezonde toekomst voor de allermooiste provincie van Nederland.”

Leon Vaessen gaat voor zijn werkgever, de gemeente Beekdaelen, in een ruimer dienstverband aan de slag binnen de afdeling sociaal. Om voldoende tijd en energie te kunnen besteden aan zijn werkzaamheden voor de gemeente Beekdaelen en de inhoudelijke Statendossiers vervult hij per 1 juni niet langer het fractievoorzitterschap: “Beekdaelen spreekt met de uitbreiding van mijn dienstverband vertrouwen in mij uit, ik wil dat waarmaken en moet daarom balans aanbrengen in alle werkzaamheden die mijn baan en Statenwerk met zich meebrengen, de combinatie met het fractievoorzitterschap is niet goed te maken. Ik weet zeker dat Marlou het goed gaat doen!”

Beiden zien er naar uit vanuit hun nieuwe rol bij te dragen aan het versterken van Limburg.

Cookieinstellingen