Officiële start afrondende werkzaamheden winkelcentrum Den Tempel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Al enkele jaren vinden er allerlei werkzaamheden plaats in winkelcentrum Den Tempel in Sittard. Het project gaat nu zijn laatste fase in.

De renovatie van het uit de jaren 70 van de vorige eeuw stammende winkelcentrum startte in maart 2018. Het complex was hard toe aan een opknapbeurt. Diverse panden aan de Gruizenstraat, Molenbeekstraat, Helstraat en Paradijsstraat werden de afgelopen twee jaar flink onder handen genomen. Asbesthoudende materialen werden verwijderd; daken, overstekken en winkelpuien werden vernieuwd of vervangen, luifels gesloopt en zichtlijnen gecreëerd.

En nu volgt de finishing touch, de afwerking van de openbare ruimte. Wethouder Pieter Meekels gaf dinsdag het startsein voor de in opdracht van de gemeente uit te voeren afsluitende werkzaamheden door het onthullen van een projectbord op het Tempelplein. In de Gruizenstraat wordt allereerst de riolering vernieuwd en daarna wordt de bestrating opnieuw gelegd, worden er nieuwe afvalbakken geplaatst en wordt de verlichting onder handen genomen.

De winkels blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Het project is naar verwachting in november van dit jaar afgerond.

Cookieinstellingen