Zondagmiddag alternatieve maatjestref bij De Limbourg in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds 2013 vindt in juni bij De Limbourg in Sittard elk jaar de zogenaamde Maatjestref plaats. Dan wordt lokaal het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild ten bate van het goede doel.

De afgelopen jaren kwam de opbrengst ten goede aan achtereenvolgens de Eline Foundation, Stichting ALS, het Nationaal MS Fonds, Stichting Wens in Beweging – Uw Wensambulance, Éngele van Zitterd-Gelaen, Cliniclowns en vorig jaar het Toon Hermans Huis in Sittard.

Dit jaar is Comité Dao Baove in d’n Tore het goede doel waarvoor Maatjestref Sittard het eerste vaatje haring had willen veilen. Het Comité beijvert zich onder voorzitterschap van oud-burgemeester Sjraar Cox voor het bijeenbrengen van een bedrag van 325 duizend euro. Dat bedrag is nog nodig om de begroting van anderhalf miljoen euro voor de restauratie van de toren van Grote Kerk helemaal dekkend te krijgen. Provincie, bisdom en gemeente dragen samen 1,175 miljoen euro bij aan het behoud van dit markante baken van stad en kerk.

Vanwege de coronamaatregelen werd de veiling echter noodgedwongen afgeblazen. Nu de maatregelen weer wat zijn versoepeld wil de organisatie middels een alternatieve Maatjestref duidelijk maken dat de Maatjestref 2021 gewoon doorgaat en dat dan opnieuw Comité Dao Baove in d’n Tore als goed doel in de schijnwerpers staat.

Om toch ook dit jaar alvast wat steun aan het restauratieproject te kunnen verlenen is er zondag van 12:00 tot 15:00 uur een alternatieve Maatjestref op het terras van De Limbourg. Er wordt dan weliswaar geen vaatje haring geveild, maar de zilte lekkernij kan wel worden geproefd. Bij aankoop van een maatje kunt u tevens een vrijwillige bijdrage leveren ten bate van Comité Dao Baove in d’n Tore. Verder kunt u het project steunen door Torenwijn te kopen en u kunt de Torenkas spekken door spekken te kopen.

Torencomitévoorzitter Sjraar Cox zal zondagmiddag het Torenproject toelichten en ingaan op het adoptieplan, dat iedereen de gelegenheid biedt een kleiner of groter stukje van de toren te adopteren.

Wie er morgenmiddag bij wil zijn, een lekker vers harinkje wil happen en een gift aan het Torencomité wil doen wordt verzocht even een plek te reserveren. Dat kan telefonisch via 0464518151.

Cookieinstellingen