Nijntje beweegdiploma voor 200 kinderen van KC Sittard

Foto: CC0 via Pixabay

Aanstaande maandag 6 juli krijgen 200 kinderen van groepen 1 en 2 van KC Sittard het Nijntje beweegdiploma.

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling!

Door krachten te bundelen met GV Swentibold heeft KC Sittard de kinderen gestimuleerd basisbewegingen te leren. Het kindcentrum vindt het belangrijk om bewegen te stimuleren bij de kinderen. Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Dit doen kinderen van nature ook heel graag. Natuurlijk is het goed voor het lichaam en voor de conditie, maar daarnaast is het ook belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Vooral voor jonge kinderen is dit laatste erg belangrijk. Door te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht.

Elke groep krijgt een les en sluit deze les maandag af met het diploma. Een hele gebeurtenis, met hopelijk veel vrolijke gezichten!

Cookieinstellingen