Nationaal MS Fonds zoekt collectanten in Sittard-Geleen

Foto: Nationaal MS Fonds

Van 16 tot en met 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats.

Het Nationaal MS Fonds is hard op zoek naar collectanten in de gemeente Sittard-Geleen. Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het twintigste en veertigste levensjaar.

Onderzoek hard nodig

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant!

Help jij mee? Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen zijn fondsenwervende evenementen uitgesteld of afgelast. Het fonds loopt daardoor inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en de strijd tegen MS moet doorgaan.

Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook.

Meer informatie of aanmelden op www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Reacties